Home

Achtergrond 304 x bekeken

Aanvragen voor nationale reserve gekort

Alle uitkeringen uit de nationale reserve worden met 500 euro gekort. Dat is volgens minister Veerman (LNV) noodzakelijk omdat het totale aangevraagde bedrag waarschijnlijk het budget zal overschrijden. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Veerman heeft een uitgebreide lijst van omstandigheden opgesteld waaronder een beroep kan worden gedaan op de nationale reserve. Investeringen in grond, gebouwen, stalinrichting, dierrechten en leveringsrechten fabrieksaardappelen worden in het kader van de bedrijfstoeslagregeling als investering erkend. 'Natuurlijke aanwas' (zoogkoeien en schapen) en 'zoogkoerechten in de nationale reserve' zijn volgens de uitvoeringsbepalingen van de Europese Commissie geen toegestane investeringscategorieën

Een 'ruim' toelatingsbeleid voor de nationale reserve brengt met zich mee dat het beschikbare budget te kort kan schieten. Daarom heeft Veerman reeds besloten dat alle te honoreren aanvragen voor de nationale reserve met 500 euro worden gekort. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Als blijkt dat de aanspraken het beschikbare budget van 8 miljoen euro gaan overschrijden, kan worden besloten tot het toepassen van een korting op de specifieke aanvragen uit de nationale reserve, al of niet gecombineerd met een generieke korting op het totale budget voor de Bedrijfstoeslag.

Meer informatie Brief van Veerman aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.