Home

Achtergrond 181 x bekeken

Technisch S&O volgend jaar in hele Europese Unie

De mogelijkheden om speur- en ontwikkelingswerk te verrichten, worden volgend jaar verruimd. Ook de kosten van het uitvoeren van technisch onderzoek in een andere lidstaat van de Europese Unie (EU) kan dan worden vergoed.

Dat staat in het Belastingplan 2006. Tot nu toe kwam alleen speur- en ontwikkelingswerk (S&O) dat in Nederland werd verricht in aanmerking voor afdrachtvermindering. Om ondernemers nog meer te stimuleren hun productieprocessen efficiënter in te richten, geldt de regeling vanaf 2006 voor heel de EU. Het gaat om technisch onderzoek naar een substantiële wijziging van een productiemethode of modellering van processen.

Zoals al eerder bekend was geworden, geldt vanaf volgend jaar ook een nieuwe rekenmethode voor het S&O-loon. Nu zijn er nog drie manieren om het loon voor speur- en ontwikkelingswerk te berekenen: de reguliere, een vereenvoudigde en de nieuwe methode.

De nieuwe methode lijkt op de al bestaande vereenvoudigde berekeningswijze, maar verschilt daarvan op een punt. Het jaarloon wordt in de voorgestelde methode gedeeld door het aantal uren waarover loon is uitbetaald. In de vereenvoudigde berekening wordt het jaarloon gedeeld door het aantal gewerkte uren.

De regeling is bedoeld om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf meer te laten investeren in vernieuwingen. Ook boeren en tuinders kunnen hiervan gebruik maken, bijvoorbeeld in het kader van klassieke veredeling.

Lees ook Nieuwe S&O-methode kan leiden tot hogere vergoeding
Meer informatie WBSO Web
Naslag Aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.