Home

Achtergrond

Subsidie voor stoppers

Boeren en tuinders die met hun bedrijf stoppen, kunnen sinds afgelopen donderdag subsidie krijgen voor het inwinnen van het advies. De regeling is tot 15 december opengesteld.

De subsidie is bedoeld voor een beperkte groep ondernemers die gedwongen zijn hun bedrijf te beëindigen vanwege de slechte financiële situatie. Met het geld kunnen ze een beëindingsplan laten opstellen door deskundigen. In dit plan staat hoe met het bedrijf gestopt moet worden en welke aspecten daarbij aan de orde komen.

De subsidie maakt onderdeel uit van de Kaderregeling kennis en advies (KKA). Die is bedoeld om agrariërs financieel te ondersteunen bij het inschakelen van experts. Eerder dit jaar was de KKA al geopend voor de biologische landbouw. Sinds 1 september zijn de stoppers aan de beurt. Ook boeren die kennis willen inwinnen over het nieuwe mestbeleid kunnen dat met steun van het ministerie van landbouw doen.

Vanaf volgende week maandag staat de KKA open voor jonge agrariërs. Zij kunnen met subsidie een ondernemingsplan laten opstellen. Voorwaarde is wel dat de aanvrager onder de veertig is.

Lees ook Subsidie voor inwinnen advies nieuw mestbeleid
Meer informatie Aanvraagformulier KKA bedrijfsbeëindiging
Meer informatie Algemene informatie van DR over de regeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.