Home

Achtergrond

Openstelling verplaatsingsregeling Limburg vanaf 10 oktober

De provincie Limburg opent een verplaatsingsregeling voor intensieve veehouderijen in kwetsbare gebieden. Bedrijven kunnen een een bijdrage in de kosten krijgen van maximaal € 1 miljoen.

Voor de regeling komen naar schatting vijftig varkens- en kippenhouderij in extensiveringsgebieden in aanmerking. Zij kunnen zich tussen 10 oktober en 9 december aanmelding. Het budget van bijna € 12 miljoen voorziet in de verplaatsing van ruim vijftien bedrijven. Als er meer ondernemingen willen deelnemen, worden degenen geselecteerd waarbij de milieuwinst het grootst is.

Het grootste deel van het budget, ruim € 8 miljoen, is opgebracht door het Rijk. De rest van het bedrag betaalt de provincie. De regeling is deze week goedgekeurd door minister Veerman (LNV). Ook is er toestemming van de Europese Unie.

De Limburgse Land- en Tuinbouwbond stuurt zijn leden een brochure over de regeling, met daarin tevens het inschrijvingsformulier. Boeren die niet lid zijn, of er geen hebben ontvangen, kunnen de folder binnenkort ook downloaden van de website van de provincie.

Lees ook Wijzigingen Limburgs reconstructieplan ter inzage

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.