Home

Achtergrond

Nieuwe regeling WKK in 2007

Het wordt voor tuinders vanaf 2007 gemakkelijker een warmtekrachtkoppeling (WKK) aan te schaffen of te vernieuwen. Minister Brinkhorst van Economische Zaken schrijft dit aan de Tweede Kamer. Maar er komt niet meer geld beschikbaar.

Volgens Brinkhorst is de huidige regeling gericht op het instandhouden van het aantal WKK-installaties. Er is geen prikkel voor vervanging, vindt hij. Daarom wil de minister de regeling vervangen. Dat gebeurt over twee jaar.

De aangekondigde wijziging betekent niet per definitie dat er meer geld voor WWK’s beschikbaar komt. Een woordvoerder van het ministerie zegt dat hij verwacht dat het beschikbare budget gelijk zal blijven, of kleiner wordt. “We willen geen afgeschreven installaties meer instandhouden”, aldus de woordvoerder.

Dit jaar is de subsidie op WKK-installaties verlaagd naar 2,2 cent per kWh. Tot dan toe bedroeg de steun 2,6 cent.

Lees ook Verlaging subsidie WKK van kracht

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.