Home

Achtergrond 146 x bekeken

Nieuwe pachtrecht wordt opgenomen in het Burgerlijk Wetboek

De ministerraad heeft ingestemd met een wetsvoorstel van minister Donner van Justitie en minister Veerman van LNV om het pachtrecht, zoals nu geregeld in de Pachtwet, te vereenvoudigen en overzichtelijker te maken. Deze zal dan ook worden opgenomen in het Burgerlijk Wetboek.

De huidige Pachtwet is onoverzichtelijk, gecompliceerd en niet flexibel. Het voorstel voorziet in het blijven bestaan van de pachtkamers bij de rechtbanken en bij het Gerechtshof te Arnhem. Nieuw is de mogelijkheid van cassatie bij de Hoge Raad.

De ministerraad heeft ermee ingestemd dat het wetsvoorstel voor advies aan de Raad van State zal worden gezonden. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden pas openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer. Het debat in de Tweede Kamer zal naar verwachting pas eind dit jaar plaatsvinden.

Meer informatie Concept voorstel nieuwe pachtwetgeving in lijn met eerdere mededelingen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.