Home

Achtergrond 182 x bekeken

Milieuplanbureau: in Randstad en Limburg onvoldoende ruimte

Het grondgebruik in Nederland zal tot 2030 dusdanig toenemen dat in de Randstad en Limburg niet voldoende ruimte is om alle ontwikkelingen een plaats te bieden. Dat concludeert het Milieu- en Natuurplanbureau op basis van een evaluatie van de Nota Ruimte.

Volgens de onderzoekers is er met name in Noord-Holland en Limburg te weinig ruimte voor water, recreatie en groen. Wel kunnen nieuwe woongebieden en bedrijfsterreinen in die gebieden verder ontwikkelen.

De mate van verstedelijking in de nationale landschappen hangt sterk af van de doorwerking van het ruimtelijk beleid. Enerzijds krijgen gemeenten de gelegenheid om te bouwen voor de lokale behoefte, anderzijds zijn grootschalige uitbreidingen in de nationale landschappen niet toegestaan. De geleidelijk verdergaande verstedelijking doet op de lange termijn afbreuk aan de landschappelijke waarden.

Meer informatie Download het rapport

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.