Home

Achtergrond

FPG wil pachtprijsverhoging van 12 procent

De Federatie Particulier Grondbezit (FPG) pleit voor een verhoging van de pachtprijs met 12 procent voor de komende 4 jaar. Minister Veerman stelde echter een verhoging van 10 procent voor. Volgens de FGP is een verhoging van 12 procent nodig omdat de kosten ook flink zijn gestegen.

In afwachting van de nieuwe pachtwet heeft minister Veerman de verhoging van de pachtnormen vorig jaar vooruitgeschoven naar dit jaar. Maar aangezien de nieuwe Pachtwet nog niet van kracht is, komt er dit jaar een pachtprijsverhoging. Vorig jaar stelde Veerman een verhoging voor van 15 procent. Dat stuitte echter op veel verzet.

In juli dit jaar kwam Veerman na overleg met partijen met een voorstel tot een pachtprijsverhoging van 10 procent. Boerorganisaties vonden het te hoog, de grondbezitters te laag. Het is de bedoeling dat de wijziging van het Pachtnormenbesluit per 31 oktober 2005 in werking treedt. Het is dus afwachten of Veerman het percentage nog aanpast.

Meer informatie Ontwerpbesluit Wijziging Pachtnormenbesluit 1995
Lees ook Verhoging pachtnormen uitgesteld tot 2005

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.