Home

Achtergrond 216 x bekeken

Budgetten borgstellingsfondsen opgehoogd met 60 miljoen

Vanaf 12 september kunnen boeren en tuinders weer gebruik maken van borgstellingsfondsen. De budgetten die in juni en juli uitgeput raakten, zijn met 60 miljoen euro aangevuld. Dat meldt Dienst Regelingen (DR).

Het garantieplafond voor het reguliere Borgstellingsfonds (BF) is opgehoogd van 31 naar 61 miljoen euro. Voor het Borgstellingsfonds Plus (BF Plus) is ook 30 miljoen euro extra beschikbaar gesteld.

Volgens een woordvoerder van DR is het verstandig dat ondernemers die hier gebruik van willen maken, snel reageren. Een stormloop zoals bij de Regeling Structuurverbetering Glastuinbouw of de subsidie voor jonge agrariërs verwacht hij echter niet.

De borgstellingsfondsen geven banken de mogelijkheid ondernemers een lening te verstrekken onder de garantie van de overheid dat rente en aflossing worden terugbetaald. Boeren en tuinders die hiervoor in aanmerking willen komen, kunnen een aanvraag indienen bij de bank. Zij moeten dan wel een volledig ingevuld formulier van Dienst Regelingen indienen, inclusief een bankrapport en ondernemingsplan.

Met het BF Plus wil het ministerie van LNV met name agrarische ondernemers steunen die herstructurering en vernieuwing in de landbouw voorstaan. De selectiecriteria voor deze regeling zijn daarom strenger dan voor de het reguliere fonds, maar de financieringsmogelijkheden ruimer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.