Home

Achtergrond 195 x bekeken

Bedrijfsbeëindiging niet aangetoond: fikse naheffing Minas

Aan een veehouder is een naheffingsaanslag van €64.000 opgelegd, omdat hij geen aangifte voor Minas heeft gedaan in 1998. De veehouder maakt echter bezwaar, want volgens hem wordt het bedrijf sinds dat jaar door de maatschap geëxploiteerd. Dit kan hij bij het Gerechtshof Leeuwarden echter niet overtuigend aantonen. Het gerechtshof verklaart het beroep dan ook ongegrond en handhaaft de opgelegde naheffing.

De veehouder heeft zich eerder laten registreren voor de toekenning van een mestnummer, welke hem ook is toegekend. De veehouder heeft na meerdere uitnodigingen tot het doen van aangifte, nog steeds geen aangifte gedaan. In 2002 wordt hem dan ook een naheffingsaanslag opgelegd van € 64.000. Dit bedrag is gebaseerd op een rapportage van de Algemene Inspectiedienst (AID).

De veehouder heeft bezwaar gemaakt bij Bureau Heffingen in Assen, maar deze handhaaft de uitspraak. Hierop gaat de veehouder in beroep. De veehouder stelt namelijk dat het bedrijf in 1998 werd geëxploiteerd door de maatschap die hij met zijn zoon is aangegaan. Dit blijkt echter nergens uit. Om een wijziging van de registratie van het mestnummer heeft hij pas in 2001 verzocht. De veehouder is volgens het Hof dus verplicht om aangifte te doen en heeft dit verzuimd. De veehouder vindt de AID-rapportage onjuist. Volgens hem is in 1998 het bedrijf gekrompen, maar hij kan dit niet onderbouwen.

Het Gerechtshof Leeuwarden verklaart het beroep dan ook ongegrond en handhaaft de opgelegde naheffing van € 64.000.

Meer informatie Volledige uitspraak van het Gerechtshof Leeuwarden

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.