Home

Achtergrond 255 x bekeken

Vogelpestvirus nu ook in Kazachstan

Het vogelpestvirus H5N1 dat in Siberie is opgedoken, heeft Kazachstan bereikt en verspreidt zich daarmee in westelijke richting.

600 ganzen in het dorp Golubovka zijn in de afgelopen 2 dagen besmet geraakt, zo melden persbureaus.

Het is onduidelijk hoe het virus zich heeft verspreid. Volgens niet bevestigde berichten heeft een man een gewonde wilde eend uit China meegenomen, die het virus zou hebben overgebracht. De 20-jarige man zou met verschijnselen die wijzen op besmetting met vogelpest in het ziekenhuis liggen.

De Nederlandse Pluimveehouders Organisatie heeft recent bij monde van voorzitter Jan Wolleswinkel zijn verontrusting uitgesproken over de vespreiding van het virus in Siberie. Het ministerie van Landbouw vindt het vooralsnog niet nodig extra maatregelen te nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.