Home

Achtergrond 267 x bekeken

Hof: afwijzing te laat ontvangen EIA-aanvraag terecht

Boeren en tuinders die gebruik willen maken van de energie-investeringsaftrek (EIA) moeten dat op tijd melden bij. Aanvragen die het Bureau EIA te laat ontvangt, wijst deze instelling af. Het gerechtshof in Arnhem keurt die handelwijze goed.

De eigenaar van een vleeskuikenbedrijf deed in 1999 een aanvraag voor een EIA-verklaring. Het formulier daartoe ondertekende hij op 26 maart. Bureau EIA ontving de aanmelding pas op 6 mei, terwijl de uiterste datum 31 maart was. De instantie keurde het verzoek daarom af.

Het gerechtshof in Arnhem zegt dat de afwijzing terecht is. Uit de regeling EIA blijkt dat binnen drie maanden na afloop van het kalenderkwartaal waarin de kosten gemaakt zijn, melding gemaakt moet worden.

Het hof verwierp de stelling van de ondernemer dat de aanvraag tijdig was omdat deze op 26 maart is ondertekend en ook voor de 31e zou zijn verstuurd. Bij de beoordeling van tijdigheid, is het tijdstip van ontvangst beslissend.

Meer informatie Uitspraak van het Gerechtshof van Arnhem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.