Home

Achtergrond

HR bevestigt: heretiketting alleen onder nieuw regime

De Hoge Raad heeft opnieuw bepaald dat heretikettering in verband met de aanpassing van de landbouwvrijstelling op 27 juni 2000 alleen na die wetswijziging is toegestaan. Keuzeherziening is alleen mogelijk onder geldend recht.

Daarmee bevestigt de Hoge Raad een eerdere uitspraak van het Haagse gerechtshof in een zaak tussen een boer en de Belastingdienst. De agrariër wilde de etikettering van de ondergrond en het erf van het woongedeelte van zijn boerderij herzien in verband met de wijziging van de landbouwvrijstelling.

Hij deed dit per 26 juni 2000. Het hof stond dat echter niet toe. Keuzeherziening is alleen toegestaan onder het geldende recht, lichtte de rechter die beslissing toe. En aangezien de nieuwe wet pas op 27 juni inging, kreeg de boer geen gelijk.

De Hoge Raad bevestigde onlangs deze uitspraak, zij het zonder nadere motivering. Verrassend is die uitkomst niet. Het is tot nu toe de vaste lijn van de raad geweest heretikettering alleen onder het nieuwe regime toe te staan.

Lees ook Ook Hoge Raad: Landbouwvrijstelling volgens nieuwe regime

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.