Home

Achtergrond 189 x bekeken

Dienst Regelingen vordert Europese akkerbouwsubsidie terug

In de eerste week augustus vordert Dienst Regelingen bij ongeveer negentig boeren in totaal bijna 600.000 euro aan Europese akkerbouwsubsidie terug. Deze boeren hebben in 2001, 2002 en 2003 subsidie ontvangen op percelen die niet voldeden aan de voorwaarde ‘definitie akkerland’.

De subsidie is uitgekeerd vanuit de EG steunverlening akkerbouwgewassen, beter bekend als ‘Aanvraag oppervlakten’. Hierbij is door satellietcontrole vastgesteld dat er onterecht subsidie is uitgekeerd. De percelen voldeden namelijk niet aan de ‘definitie akkerland’. De vorderingen variëren van enkele honderden tot enkele tienduizenden euro’s. Op aanvraag kunnen de agrarisch ondernemers met Dienst Regelingen een betalingsregeling treffen.

De Europese Commissie bepaalt dat onterecht betaalde bedragen moeten worden teruggevorderd, ongeacht in welk jaar deze hebben plaatsgevonden. De terugvorderingen zijn door de inzet van het ministerie LNV beperkt tot een periode van 4 jaren.

Lees ook Akkerbouwers en veehouders moeten deel subsidie terug betalen
Lees ook Perceelsgerichte administratie van belang bij aantonen definitie akkerland

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.