Home

Achtergrond

Openstelling regeling runderen tot eind augustus

De premieregeling mannelijke runderen is vanaf 1 augustus opengesteld. Houders van stieren en ossen kunnen een verzoek tot subsidie indienen bij het LNV Loket.

Boeren die dat in de tweede openstelling van dit jaar ook al deden, hebben inmiddels een aanvraag formulier ontvangen. Ondernemers die niet eerder een aanvraag hebben gedaan of nog geen papieren hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met het LNV Loket.

De aanvraagperiode loopt tot en met 29 augustus. Daarna volgt een kortingsperiode van 25 kalenderdagen. Het subsidiebedrag wordt dan gekort met een procent per werkdag. Aanvragen die daarna nog binnenkomen, worden afgewezen.

Dit jaar volgt nog één openstelling. Die loopt van 17 oktober tot en met 5 december. Dat is tevens de laatste keer dat de premie kan worden aangevraagd. Vanaf volgend jaar is het toeslagrechtensysteem van kracht.

Lees ook Nieuwe aanvraagperiode stierenpremie
Meer informatie Brochure van LNV Loket over de regeling
Naslag Regeling GLB-inkomenssteun mannelijke runderen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.