Home

Achtergrond 160 x bekeken

Nu doorgeven afwijking tien maanden-periode

Boeren die willen afwijken van de standaard tien maanden-periode kunnen tot 31 augustus een verzoek indienen bij Dienst Regelingen (DR). Elke willekeurige datum tussen 1 september en 30 april kon worden gekozen.

Percelen die vanaf volgend jaar gebruikt worden voor het verzilveren van toeslagrechten moeten minimaal tien maanden aaneengesloten in gebruik zijn. Standaard is dat van januari tot november.

Maar het is mogelijk hiervan af te wijken. Dat moet dan wel gemeld worden bij Dienst Regelingen. De uitvoeringsinstantie van het ministerie van LNV heeft hiervoor formulieren ter beschikking gesteld. Boeren die niet kiezen voor een andere ingangsdatum kunnen grond die ze na deze datum in gebruik krijgen niet gebruiken voor de verzilvering van toeslagrechten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.