Home

Achtergrond 187 x bekeken

Farbo-regeling geen ongeoorloofde staatssteun

De uitbetalingen op basis van de Farbo-regeling zijn hervat. Dat betekent dat alle boeren en tuinders die de afgelopen maanden een goedgekeurde aanvraag hebben ingediend, binnenkort subsidie ontvangen.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft sinds eind maart de uitkering van Farbo-subsidies opgeschort vanwege bedenkingen van de Europese Commissie bij de regeling. Volgens de Commissie zou er sprake kunnen zijn van verboden staatssteun.

Maar dat blijkt niet het geval. De Commissie en SZW hebben gesprekken gevoerd over de regeling waarbij de bedenkingen zijn weggenomen, zegt een woordvoerster van het ministerie. De Farbo mag dus in zijn huidige vorm blijven bestaan.

Op basis van deze regeling kunnen ondernemers sinds 1 januari tien procent subsidie ontvangen op de aanschaf van arbo-vriendelijke arbeidsmiddelen. Onder andere een reinigingsrobot voor de veehouderij, een automatisch melksysteem en een kluitenrooimachine komen hiervoor in aanmerking.

Lees ook http://www.rbi-nl.com/agrocount/nieuws_artikel.asp?artnr=977426&versie=1&id=1&subid=2
Naslag Farbo 2005
Meer informatie Website van SZW over de Farbo

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.