Home

Achtergrond

Uitstel van openstelling subsidie glastuinbouw

De openstelling van de Regeling structuurverbetering glastuinbouw (RSG) is uitgesteld. Tuinders kunnen zich pas melden vanaf 22 in plaats van 15 juni. De nieuwe sluitingsdatum is 6 juli.

De reden voor het uitstel is volgens Dienst Regelingen dat de publicatie in de Staatscourant niet voor 15 juni kan plaatshebben. Dit doet echter niks af aan de eerder bekend geworden voorwaarden. De budgetten zijn onveranderd en ook de procedure van toewijzing.

Dat betekent dat aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Alleen tussen de aanmeldingen die Dienst Regelingen ontvangt op de dag dat het budget wordt overschreden, heeft een loting plaats. Volgens een woordvoerder van de uitvoeringsinstantie van het ministerie van LNV is het van belang dat tuinders er op tijd bij zijn. De verwachting is dat het budget al na een of twee dagen is uitgeput.

Aanmeldingsformulieren kunnen telefonisch worden aangevraagd via nummer 0800-2233322. Tuinders kunnen de documenten straks ook downloaden van de internetsite van Het LNV Loket. Op dit moment is dat echter nog niet mogelijk.

Lees ook Subsidie structuurverbetering glastuinbouw open in juni

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.