Home

Achtergrond 196 x bekeken

Toekomst Farbo blijft onzeker

Er is nog geen duidelijkheid over het voortbestaan van de huidige Farbo-regeling. Het oordeel van de Europese Commissie laat op zich wachten. Volledige afschaffing behoort tot de mogelijkheden, maar voorlopig kunnen ondernemers aanvragen blijven insturen.

Dat zegt een woordvoerster van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Onlangs besloot de Europese Commissie een onderzoek in te stellen naar de nieuwe Farbo-regeling, die ondernemers in staat stelt arbovriendelijke arbeidsmiddelen met subsidie aan te schaffen. De Commissie denkt dat er wellicht sprake is van ongeoorloofde staatssteun.

Het onderzoek van de Commissie is nog niet afgerond. Het blijft dus onzeker of de regeling mag worden uitgevoerd. SZW heeft daarom alle betalingen aan ondernemers opgeschort. Aanvragen worden wel in behandeling genomen, maar definitieve uitslagen kan het ministerie nog niet geven.

Wat er gaat gebeuren bij een negatief oordeel van de Commissie, wil het ministerie nog niet zeggen. Maar volgens de woordvoerster is het mogelijk dat de gehele regeling wordt afgeschaft.

De Farbo-regeling is dit jaar nog vernieuwd. In de oude vorm konden ondernemers arbeidsmiddelen kopen met een belastingvoordeel van 3,5 procent. Sinds januari geldt dat een subsidie van 10 procent wordt verstrekt.

Lees ook Farbo per januari vervangen door nieuwe subsidieregeling
Naslag Farbo 2005
Meer informatie Website van SZW over Farbo

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.