Home

Achtergrond 273 x bekeken

Subsidie voor inwinnen advies nieuw mestbeleid

Boeren die te maken krijgen met de nieuwe mestwet kunnen met subsidie van het ministerie van LNV advies inwinnen bij deskundigen. Tussen 1 september en 15 december is de Kaderregeling kennis en advies voor deze doelgroep opengesteld. Er is € 1 miljoen beschikbaar.

Gisteren heeft Dienst Regelingen de data van openstelling van de regeling bekend gemaakt. Biologische boeren zijn als eerste aan de beurt. Boeren die willen omschakelen naar een biologische productiewijze kunnen tussen 29 juni en 12 augustus financiële ondersteuning aanvragen voor het inzetten van adviseurs.

Daarna volgen nog jonge agrariërs (12 september t/m 10 oktober), stoppers (1 september t/m 15 december) en boeren die te maken krijgen met de nieuwe mestwet (1 september t/m 15 december).

Deze laatste categorie mag met subsidie kennis inhuren op het gebied van mineralenbeheer. Ook deelnemen aan de projecten Koeien en Kansen en de kernbedrijven Telen met Toekomst komt voor ondersteuning in aanmerking. Boeren kunnen per bijeenkomst € 300 subsidie krijgen. De openstelling voor deze categorie is alleen bedoeld voor groepen van minimaal tien ondernemers. Het maximale subsidiebedrag is € 1500 per groep. Glastuinders zijn uitgesloten van deelname.

Lees ook KKA voor bio-boeren opengesteld vanaf 29 juni
Meer informatie Website ‘Koeien met Kansen’

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.