Home

Achtergrond 210 x bekeken

Subsidie structuurverbetering glastuinbouw open in juni

Tuinders kunnen tussen 15 en 29 juni een beroep doen op de Regeling structuurverbetering glastuinbouw (RSG). De aanvraagformulieren zijn sinds vorige week woensdag beschikbaar.

Dat heeft Dienst Regelingen onlangs bekend gemaakt. De regeling wordt gedeeltelijk opengesteld. Voor het onderdeel investeringen is een bedrag van € 500.000 beschikbaar en voor afbraak € 5 miljoen.

Net als bij de vorige openstelling is bij overschrijding van het budget de volgorde van binnenkomst van de aanvragen bepalend voor de toewijzing van subsidie. Er wordt alleen geloot onder de aanvragen die zijn ontvangen op de dag dat het budget wordt overschreden.

Dienst Regelingen benadrukt dat ondernemers er snel bij moeten zijn. Bij de laatste openstelling van de afbraaksubsidie, werd de bodem van de subsidiepot al op de eerste dag bereikt. Het is niet mogelijk om al voor 15 juni een aanvraag in te dienen. Tuinders die dat doen, vallen buiten de boot.

De aanvraagformulieren zijn telefonisch te bestellen bij Dienst Regelingen. Binnenkort kunnen tuinders ze ook downloaden van www.hetlnvloket.nl. Extra subsidie voor structuurverbetering glastuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.