Home

Achtergrond 228 x bekeken

Onderzoek: bacterie para-TBC in babymelkpoeder

Tsjechische onderzoekers hebben vastgesteld dat de paratuberculosebacterie in babymelkpoeder voorkomt. De wetenschappers vonden de Mycobacterium avium paratuberculosis (Map) in 25 van 51 monsters van babymelkpoeder.

De medewerkers van het onderzoekscentrum in Brno hebben melkpoeder van zeven producenten in zes verschilende Europese landen onderzocht. Ze presenteren in augustus hun uitkomsten op een congres in Kopenhagen.

De bacterie veroorzaakt paratuberculose bij herkauwers. Wetenschappers beschouwen de bactierie ook als de veroorzaker van de chronische darmaandoening ziekte van Crohn bij mensen.

Volgens onderzoeken zou de bacterie de pasteuriseringsprocesssen van melk overleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.