Home

Achtergrond 176 x bekeken

KKA voor bio-boeren opengesteld vanaf 29 juni

Van 29 juni tot en met 12 augustus 2005 is de Kaderregeling kennis en advies opengesteld voor de doelgroep 'biologische landbouw’. Boeren die willen overschakelen naar biologisch of die al zijn omgeschakeld, kunnen subsidie aanvragen voor het inwinnen van advies.

Adviezen over omschakeling, bedrijfsuitbreiding met een andere biologische tak en mogelijkheden van alternatieve inkomsten zodat de ondernemer biologisch kan blijven produceren. Adviezen met betrekking tot teelttechniek, marktoriëntatie en opstellen bedrijfsnatuurplan komen ook voor subsidie in aanmerking. Deze adviezen moeten wel worden gedaan door deskundigen die gezien hun beroep, kundig zijn op het betreffende gebied. Ook cursussen kunnen in aanmerking komen voor subsidie.

Per aanvrager bedraagt het maximale subsidiebedrag € 6.000. Van de subsidiabele kosten wordt 75% vergoed en indien de subsidie lager uitkomt dan € 250, wordt er niet uitgekeerd.

Voor de openstelling van biologische landbouw is een budget beschikbaar van € 550.000. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als er geen budget meer is, dan worden aanvragen niet meer in behandeling genomen.

Meer informatie Informatie van Het LNV-loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.