Home

Achtergrond

Grijs kenteken ook voor maatschap

Leden van een maatschap kunnen opverzoek aangemerkt worden als ondernemer om in aanmerking te komen voor een grijs kenteken. Daarmee is het probleem dat maatschappen geen gebruik kunnen van deze regeling opgelost.

Dat heeft het ministerie van Financiën vorige week bekend gemaakt. Deze regeling gaat op 1 juli in, tegelijkertijd met de wijzigingen van de Wet op de belasting van personenauto’s en motorrijwielen 1992 (BMP) en de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 (MRB).

Omdat een maatschap geen kentekenhouder kan zijn, dreigden dergelijke bedrijven uitgesloten te worden van het recht op een grijs kenteken. Het ministerie van Financiën vindt dat niet de bedoeling en heeft het daarom mogelijk gemaakt dat een maat op verzoek aangemerkt kan worden als een ondernemer.

Daardoor kan hij een grijs kenteken aanvragen ten behoeve van de maatschap waaraan hij deelneemt. De maat is dan volledig verantwoordelijk voor het naleven van de voorwaarden die aan de ondernemingsregeling zijn verbonden. Houdt hij zich daar niet aan, dan moet hij het verkregen voordeel terugbetalen.

Lees ook Ondernemers met grijs kenteken krijgen brief Belastingdienst
Meer informatie Besluit ministerie van Financiën

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.