Home

Achtergrond 255 x bekeken

Geen bedrijfsmatige exploitatie, geen WOZ-vrijstelling

Een perceel grond met daarop fruitbomen en groenten worden niet als bedrijfsmatige exploitatie aangemerkt. Er wordt namelijk geen omzet in geld behaald. Dat groenten en fruit als ruilmiddel wordt gebruikt voor vrienden en bekenden, kan niet als bedrijfsmatige exploitatie worden aangemerkt.

Indien gronden bedrijfsmatig worden geëxploiteerd, dan moet de waarde van deze gronden bij de waardebepaling voor de WOZ, buiten beschouwing worden gelaten. In deze zaak meende de een bewoner aanspraak te kunnen maken op bedrijfsmatige exploitatie. Hij gaf zelf aan dat de opbrengsten van groenten en fruit vooral voor de ruilhandel met vrienden en bekenden wordt gebruikt. Het gerechtshof Den Bosch vindt dat dit niet aangemerkt kan worden als bedrijfsmatige exploitatie. Het Hof neemt hierbij in overweging dat met betrekking tot het perceel geen ondernemingsresultaat is opgenomen in de aangifte inkomstenbelasting.

Verder worden nog een aantal zaken aangehaald over het feit dat de woning niet beschikt over een rioolaansluiting en een kabelaansluiting. Het Hof acht de door de gemeente vastgestelde waarde op basis van het taxatierapport juist. Belanghebbende heeft zijn waarde niet onderbouwd met een taxatierapport van een deskundige. Het Hof ziet dan ook geen reden om aan het taxatierapport van de gemeente te twijfelen.

Meer informatie Uitspraak van het Gerechtshof Den Bosch

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.