Home

Achtergrond 155 x bekeken

Veerman maakt meer geld vrij voor jonge boeren

De subsidieregeling jonge agrariërs is kort na de openstelling al snel overschreden. Naar aanleiding van het kamerdebat twee weken geleden heeft minister Veerman nu besloten om € 5 miljoen extra beschikbaar te stellen. Dit geld is naar voren gehaald uit het budget voor volgend jaar.

Tot 15 april kon de subsidie worden aangevraagd, maar al snel bleek dat het beschikbare budget zou worden overschreden. Doordat de belangstelling zo groot was, heeft er een loting plaatsgevonden. De uitgelote aanvragers dingen automatisch mee naar de provinciale regeling. Vanuit de kamer kwamen er verschillende vragen om het beschikbare budget te verhogen. Het beschikbare budget bedraagt € 10 miljoen en wordt nu met € 5 miljoen verhoogd. Dit geld komt uit het budget van 2006. Naast deze € 5 miljoen extra hebben ook de verschillende provincies € 2,7 miljoen extra beschikbaar gesteld.

Een verdere verhoging van het budget vindt minister Veerman niet wenselijk, omdat de kans dan bestaat dat de provinciale bijdragen niet volledig worden benut. Minister Veerman wil de Subsidieregeling jonge agrariërs op korte termijn wijzigen.

Meer informatie Brief aan de Tweede Kamer
Lees ook Aanvragers investeringssteun jonge boeren krijgen uitslag loting

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.