Home

Achtergrond

VAR blijft geldig bij werkzaamheden langer dan een jaar

Voor werkzaamheden die langer dan een jaar duren, heeft een opdrachtnemer voldoende aan één Verklaring Arbeidsrelatie (VAR). Het is dus niet nodig voor het tweede jaar een nieuw document aan te vragen. Dat blijkt uit antwoorden van staatssecretaris Wijn (Financiën) op vragen uit de Tweede Kamer.

Het uitgangspunt van de Wet Uitbreiding rechtsgevolgen VAR is dat een verklaring maximaal een kalenderjaar geldig is. Daarmee wordt volgens de staatssecretaris het risico van misbruik beperkt. Maar in het specifieke geval dat de werkzaamheden langer dan een jaar duren, hoeft geen nieuwe VAR aangevraagd te worden.

De Tweede Kamer had een aantal vragen gesteld over het VAR-aanvraagformulier. Dat blijkt op sommige punten onduidelijk te zijn. Wijn beloofde daarom binnenkort een toelichting bij de vragen op het formulier te publiceren.

Meer informatie Antwoorden van de staatssecretaris

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.