Home

Achtergrond

Uitgelote jonge boeren alsnog kans op investeringssteun

Agrariërs die uitgeloot zijn voor de Subsidieregeling jonge boeren, kunnen in veel gevallen via hun eigen provincie alsnog steun ontvangen. Zij hoeven daarvoor geen actie te ondernemen.

Maandag is de aanvraagperiode voor de landelijke steunregeling afgelopen. Bijna 1500 boeren en tuinders hebben zich sinds 15 april aangemeld. Dienst Regelingen (DR) verwacht dat naar schatting 600 aanvragers ook daadwerkelijk steun zullen ontvangen.

De overblijvende boeren staan niet per definitie met lege handen. Uitgelote aanvragers uit Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland en Limburg dingen automatisch mee naar een bijdrage uit de provinciale pot. Niet alle provincies hebben daar al goedkeuring voor gekregen van Provinciale Staten, maar zij verwachten geen problemen op dat gebied.

Ook Zeeland heeft geld beschikbaar gesteld. Het is echter nog niet duidelijk hoe boeren hierop aanspraak kunnen maken. De provincie Utrecht doet volgend jaar pas mee. Gedeputeerde Staten willen in 2006 een kwart miljoen ter beschikking stellen. Friesland, Drenthe en Groningen beraden zich nog over een regeling. Dan moet wel eerst nog goedkeuring voor de regeling door Brussel worden verkregen. Maar volgens het ministerie van LNV is dat slechts een formaliteit.

Lees ook Overzicht provinciale subsidies
Lees ook Formulieren aanvraag investeringssteun jonge boeren beschikbaar

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.