Home

Achtergrond

Ondernemers met grijs kenteken krijgen brief Belastingdienst

De Belastingdienst stuurt in juni alle ondernemers met een auto met ´grijs´ kenteken een brief. Indien de hierin vermelde gegevens correct zijn hoeft er niet te worden gereageerd. Anders wel. De Belastingdienst gaat er standaard vanuit dat van de gereden kilometers meer dan 10 procent zakelijk zijn.

De motorrijtuigenbelasting voor auto´s op ´grijs´ kenteken wordt per 1 juli verhoogd. Alleen als de eigenaar ondernemer is op grond van de Wet omzetbelasting en de bestelauto staat op naam van de ondernemer of de onderneming, kan ontheffing hiervan worden verkregen. Daarnaast dient meer dan 10% van de gereden kilometers, zakelijke kilometers te zijn. Als dit klopt dan hoeft er niet gereageerd te worden. De belastingdienst controleert of de ondernemer aan de eisen blijft voldoen.

Vanaf 1 juli moet bij de aanschaf van een nieuwe automatisch de BPM worden betaald. Als ondernemer kan deze later terug worden gevraagd van de Belastingdienst.

Meer informatie Brief van de belastingdienst
Meer informatie Uitgebreide informatie van de Belastingdienst
Lees ook Ondernemers ontvangen brief inzake grijs kenteken

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.