Home

Achtergrond 178 x bekeken

Nieuwe openstelling subsidie natuurbeheer tot eind mei

Boeren en tuinders die subsidie willen aanvragen voor de omzetting van landbouwgrond in natuurterrein kunnen dat sinds deze week weer doen. De Subsidieregeling natuurbeheer (SN) is sinds maandag opengesteld.

Hierdoor hebben alle aanvragers die vorig jaar niet aan de voorwaarden van de regeling voldeden, alsnog de kans subsidie te ontvangen. De aanvraagperiode loop tot en met 31 mei.

De SN biedt particulieren, terreinbeherende organisaties en gemeenten ondersteuning bij de ontwikkeling en instandhouding van bos- en natuurterreinen. Ook komen boeren en tuinders in aanmerking voor een vergoeding voor de waardedaling als gevolg van permanente overzetting van landbouwgrond in natuur. Dit geldt overigens alleen voor natuurgebieden die voor 7 april zijn begrensd.

Subsidie-aanvragen kunnen ingediend worden bij Dienst Regelingen (DR). Het budget wordt verdeeld in volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. De oude formulieren zijn hiervoor niet meer te gebruiken. Agrariërs kunnen nieuwe papieren opvragen bij DR.

Het is nog steeds onduidelijk of deze subsidie is vrijgesteld van de inkomstenbelasting. De Europese Commissie heeft daar nog geen toestemming voor gegeven.

Lees ook Geen duidelijkheid belastingvrijstelling SN
Naslag Subsidieregeling natuurbeheer
Meer informatie Aanvraagformulier

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.