Home

Achtergrond 162 x bekeken

Concentratiegebieden pas per 2008 opgeheven

Het onderscheid tussen concentratie- en niet concentratiegebieden komt per 1 januari 2008 te vervallen. Dat maakt verhandeling van dierrechten tussen die gebieden dan mogelijk. Minister Cees Veerman heeft een wetswijziging van die strekking naar de Kamer gestuurd.

Een kamermeerderheid heeft eerder aangegeven de verschillen tussen de concentratiegebieden zo snel mogelijk te willen laten vervallen. Provinciale bestuurders verwachten dan echter problemen met het reconstructieproces. Zij vrezen dat met name in de extensiveringsgebieden de omvang van de intensieve veehouderij toeneemt en dat daardoor niet de gewenste afname van de milieudruk wordt behaald.

Minister Veerman van landbouw en staatssecretaris Van Geel van milieu hebben daarom besloten om de concentratiegebieden pas per 1 januari 2008 op te heffen. Hierdoor krijgen provincies en gemeenten de tijd om eventuele maatregelen te nemen om nieuwvestiging en uitbreiding te voorkomen.

Meer informatie Voorstel wetswijziging
Lees ook Kamer voor mineralenquotum, Veerman tegen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.