Home

Achtergrond 158 x bekeken

Aanvragers investeringssteun jonge boeren krijgen uitslag loting

Jonge boeren en tuinders die een aanvraag hebben ingediend voor investeringssteun, kunnen bij Het LNV Loket navragen welk lotingnummer ze hebben gekregen. Dat geeft weliswaar geen zekerheid over toewijzing van subsidie, maar het is wel een goede indicatie.

Dat zegt een woordvoerster van Dienst Regelingen. Volgens de uitvoeringsinstantie hebben alle aanvragers een volgnummer gekregen. Zij kunnen die nu opvragen bij Het LNV Loket. De eerste 550 boeren en tuinders maken een goede kans op subsidie. Dat wil echter niet zeggen dat agrariërs vanaf volgnummer 551 buiten de boot vallen.

De mogelijkheid bestaat dat zich onder de boeren en tuinders die tot de 550 horen, aanvragers bevinden die niet aan de voorwaarden voldoen. Onjuiste verzoeken worden afgewezen, waardoor iedereen met een hoger nummer opschuift. De volgnummers die Het LNV Loket op verzoek verschaft, geven dus voor zowel in- als uitgelote boeren en tuinders geen absolute zekerheid over de toewijzing van subsidie.

Agrariërs die buiten de 550 vallen en ook na het wegvallen van incorrecte aanvragen geen aanspraak op subsidie kunnen maken, hebben in sommige gevallen wel recht op provinciale investeringssteun. Een aantal provincies heeft daar budget voor beschikbaar gesteld.

Lees ook Uitgelote jonge boeren alsnog kans op investeringssteun

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.