Home

Achtergrond 168 x bekeken

Nog geen toestemming voor derogatie

Het Europese Nitraatcomité heeft nog niet ingestemd met het Nederlandse mestbeleid. Bij een aantal lidstaten roept het derogatieverzoek veel vragen op. Desondanks lijkt uitstel van de nieuwe wet niet aan de orde.

Maandag vergaderde het Nitraatcomité over de Nederlandse plannen. De uitkomst is teleurstellend voor de ministeries van LNV en Vrom. Zij hadden gehoopt dat het comité zou instemmen met de voorstellen. In dat geval zou bij de volgende vergadering, in juni, het mestbeleid definitief kunnen worden goedgekeurd.

Dat is nu onzeker geworden. En als het in juni niet tot een stemming komt, wordt het hele schema voor de invoering van de nieuwe mestwet in de war geschopt. Volgens Vrom valt de schade echter mee. In Den Haag werd er toch al niet op gerekend dat de besluitvorming deze week zou plaatsvinden. Bovendien was de stemming in het comité positief, zegt staatssecretaris Van Geel (Milieu). De invoering van de nieuwe meststoffenwet per 1 januari 2006 is volgens de ministeries van LNV en Vrom dan ook niet in gevaar.

(bron: Agrarisch Dagblad)

Lees ook Nederlands derogatieverzoek naar EU

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.