Home

Achtergrond 239 x bekeken

Late uitbetaling MEP door trage netbeheerders

Veel eigenaren van warmtekrachtkoppelingen (WKK) krijgen hun subsidie later dan gepland. Netbeheerders zijn in de meeste gevallen te laat met het doorsturen van de meetgegevens voor toekenning van de subsidie Milieukwaliteit van de elektriciteitsproductie (MEP). Dat zegt Cogen Projects, een kennis- en adviescentrum voor energie-opwekking.

De officiële sluitingsdatum voor het insturen van gegevens voor de aanvraag van een MEP-subsidie aan de uitkeringsinstanties was 1 april. Volgens Peter Steenbergen van Cogen zijn tot nu toe van slechts 150 tot 200 telers de meetdata volledig en correct doorgegeven. Ruim 1.000 WKK-eigenaren wachten daar nog steeds op.

Cogen adviseert telers daarom hun netbeheerder aansprakelijk te stellen voor eventuele financiële verliezen bij het te laat door geven van de gegevens. Ook zouden WKK-eigenaren bezwaar moeten maken bij de uitkeringsinstantie als de vaststellingsformulieren met kWh-gegevens niet correct zijn. In sommige gevallen zijn daarop zelfs nulwaarden ingevuld als gegevens over de installatie onbekend waren. In dergelijke gevallen wordt weinig tot geen MEP-subsidie uitgekeerd.

Volgens uitkeringsinstantie CertiQ klopt het dat veel meetgegevens te laat zijn. Dat heeft echter niet tot gevolg dat belanghebbenden subsidie mislopen. Wel loopt de uitbetaling daardoor vertraging op, zegt CertiQ.

Meer informatie Website van uitkeringsinstantie Certiq

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.