Home

Achtergrond

Geen schadevergoeding voor te weinig varkensrechten

Een varkenshouder die meer varkensrechten had moeten hebben dan toegekend, krijgt geen schadevergoeding als hij toch al een groter aantal dieren heeft gehouden dan oorspronkelijk toegestaan. Dat blijkt uit een uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBB).

Het CBB deed deze uitspraak in een zaak tussen een varkenshoudster en het ministerie van LNV. De onderneemster kreeg zeven jaar geleden 547 varkensrechten toegekend, terwijl zij recht had op 717. Daarom meent ze een schadevergoeding te moeten krijgen van ruim € 6.000.

Maar volgens het CBB heeft de varkenshoudster altijd al meer dieren heeft gehouden dan op grond van haar milieuvergunning was toegestaan. In de jaren 1999 tot en met 2002 hield ze respectievelijk 663, 671, 692 en 696 varkens. De onderneemster heeft zich dus weinig aangetrokken van de destijds vastgestelde beperking van 547. Kennelijk heeft ze net zoveel varkens gehouden als voor haar mogelijk en wenselijk was, concludeert het CBB. LNV hoeft daarom geen schadevergoeding uit te keren

Meer informatie Uitspraak van het CBB

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.