Home

Achtergrond 255 x bekeken

Formulieren aanvraag investeringssteun jonge boeren beschikbaar

De aanvraagformulieren voor de Subsidieregeling jonge agrariërs zijn sinds deze week te downloaden van internet. Boeren en tuinders kunnen tussen 15 april en 9 mei een aanvraag ingedienen bij Dienst Regelingen.

Op het aanvraagformulier dient de boer of tuinder zijn investeringsplan te omschrijven. Ook moet hij een bankverklaring indienen en bewijsstukken van de bedrijfsovername. Aanvragen die na 9 mei binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Als het totale beschikbare bedrag van € 10 miljoen wordt overschreden, vindt een loting plaats onder alle aanvragen om de volgorde van behandeling te bepalen. Het is daarom niet van belang heel vroeg te zijn met indiening.

In Gelderland en Limburg is extra budget beschikbaar. Boeren en tuinders in deze provincies die buiten de boot vallen voor de nationale subsidie, kunnen voor deze budgetten onder dezelfde voorwaarden een aanvraag indienen.

Als Dienst Regelingen een aanvraag heeft ontvangen, wordt altijd een ontvangstbevestiging gestuurd. Vanaf dat moment kan de agrariër, voor eigen rekening en risico, starten met de investering. Als blijkt dat de aanvraag niet volledig is, krijgt de betrokken boer of tuinder bericht en heeft hij nog veertien dagen om de ontbrekende informatie aan te leveren. In elk geval wordt voor 15 juli een beslissing genomen.

Het ministerie van LNV heeft nog geen Europese goedkeuring voor de regeling gekregen. Maar volgens een woordvoerster van LNV is goedkeuring slechts een formaliteit. Daarom kan de regeling zonder veel risico’s nu al worden opengesteld.

Meer informatie Aanvraagformulier
Meer informatie Toelichting op aanvraagforumulier
Meer informatie Bankverklaring
Meer informatie Brochure van Dienstregelingen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.