Home

Achtergrond 188 x bekeken

Sloopregeling B-sec niet eerder dan na de zomer open

De Brabantse sloopregeling B-sec gaat niet eerder dan na de zomer open. Dat zegt een woordvoerder van de provincie. In mei wordt de regeling pas door Provinciale Staten besproken. Eerder was het de verwachting dat de regeling begin dit jaar zou openen.

De provincie Noord-Brabant biedt met de B-sec-regeling gesubsidieerde sloopmogelijkheden voor mensen die niet aan andere opkoopregelingen mee kunnen doen. In tegenstelling tot andere sloopregelingen voorziet B-sec alleen in een vergoeding voor het afbreken van stallen. Nieuw is dat aan deze regeling ook eigenaars van kassen mee kunnen doen. De regeling is van toepassing op alle bebouwing groter dan 400 vierkante meter.

Los van de B-sec-regeling hebben Provinciale Staten onlangs aangegeven meer aandacht te willen voor sloop van stallen op ‘ongunstige locaties’. Dit zijn locaties die bijvoorbeeld te dicht bij natuurgebieden liggen en het landschap verrommelen. Daarom wordt nagedacht over extra criteria om bij nieuwe ruimte-voor-ruimte-regelingen gerichter te kunnen slopen.

Lees ook Brabantse B-sec-regeling waarschijnlijk in voorjaar open

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.