Home

Achtergrond 226 x bekeken

Nieuwe meldingsformulieren 8.40 amvb’s beschikbaar

Staatssecretaris van Geel van het ministerie van VROM vraagt gemeenten en provincies om bij een melding in het kader van de 8.40-amvb’s zo veel mogelijk de standaard meldingsformulieren van InfoMil toe te passen. De formulieren zijn nu digitaal beschikbaar.

InfoMil heeft nieuwe meldingsformulieren gemaakt voor onder meer de de amvb's melkrundveehouderijen, akkerbouwbedrijven, mestbassins milieubeheer. De bestaande formulieren zijn geactualiseerd en aangepast. De formulieren zijn gebaseerd op de gewijzigde teksten van de amvb's, bijgewerkt tot januari 2005.

Het starten of wijzigen van een bedrijf dient te worden gemeld. Aan de hand van de melding bekijkt de gemeente of bedrijf onder de amvb valt of dat er nog aanvullende regels voor het bedrijf van toepassing zijn.

Dit jaar zullen het Besluit melkveehouderijen en het Besluit akkerbouwbedrijven worden samengevoegd. Later zullen ook loonbedrijven en inrichtingen voor de opslag van vaste mest hieronder komen te vallen. Dit nieuwe besluit zal pas in de tweede helft van 2005 in werking treden.

Meer informatie Download de formulieren op de site van Infomil
Lees ook 8.40 Wm-amvb’s worden samengevoegd tot één Besluit landbouw milieubeheer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.