Home

Achtergrond 235 x bekeken

Geen duidelijkheid belastingvrijstelling SN

Het is onduidelijk of de subsidie die boeren en tuinders ontvangen voor natuurbeheer is vrijgesteld van inkomstenbelasting. De Europese Commissie heeft daar nog geen toestemming voor gegeven. Dat schrijft minister Veerman in een brief aan het Platform Particulier Beheer Buitengebied.

Het ministerie van LNV pleit voor een soepele fiscale behandeling van steun op grond van de Subsidieregeling Natuurbeheer (SN). Daarom heeft LNV aan de Europese Commissie toestemming gevraagd om de subsidies met terugwerkende kracht vanaf 2000 voor negentig procent en vanaf 2002 volledig vrij te stellen van de inkomstenbelasting.

Maar daar is nog steeds geen goedkeuring voor gekomen, schrijft Veerman. Hij zegt zich te realiseren dat deze onduidelijkheid het particulier natuurbeheer geen goed doet. Daarom benadrukt de minister dat verkrijging van instemming hoge prioriteit heeft.

Adviseurs doen er goed aan om de gevallen sinds 2000 waarin subsidie is uitgekeerd, in kaart te brengen. Dan kan onmiddellijk na eventuele goedkeuring van de vrijstelling om teruggave worden verzocht. Minister Veerman zal op korte termijn bij de Europese Commissie informeren naar de stand van zaken en natuurbeheerders daarvan schriftelijk op de hoogte stellen.

Meer informatie Brief van Veerman

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.