Home

Achtergrond 324 x bekeken

Arbodienst niet nodig bij risico-inventarisatie

Om de administratieve lasten van bedrijven te verminderen, gaat het ministerie van SZW ook schrappen in de arboregels. Dat heeft minister De Geus aan de Tweede Kamer laten weten. Het verminderen van veel nationale arboregels gaat gebeuren via een vereenvoudiging van de Arbeidsomstandighedenwet.

De afgelopen jaren zijn al een lastenvermindering doorgevoerd. De nieuwe maatregelen moeten bijdrage aan een verlaging van 82 miljoen euro aan administratieve lasten voor het bedrijfsleven. Het grootste effect van de nieuwe voorstellen wordt bereikt door het zoveel mogelijk schrappen van nationale arbeidsomstandigheden.

Voor bedrijven in de agrarische sector is interessant dat kleine bedrijven niet langer verplicht zijn een arbodienst in te schakelen bij toetsen van een risico-inventarisatie interessant. Verder wil het ministerie het aantal verplichte keuringen voor gevaarlijke werktuigen beperken.

Meer informatie Brief administratieve lastenverlichting

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.