Home

Achtergrond 1 reactie

Werkgevers met veel kortlopende arbeidscontracten betalen meer WW-premie

Werkgevers in de onder andere de agrarische sector gaan per 1 januari 2006 variabele WW-premies betalen. De werkgever moet een hogere WW-premie betalen als hij veel mensen met kortdurende contracten werken.

Hiermee wil minister De Geus stimuleren dat werkgevers meer arbeidscontracten met een langere looptijd afsluiten. Dit staat in een ministeriële regeling van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De premies voor de agrarische sector variëren van 12% voor losse tot 0,55% voor vaste contracten.

Het kabinet verwacht dat de lagere WW-premie bij langdurige contracten er toe zal leiden dat werkgevers meer dan nu zullen proberen om het werk beter over het hele jaar te verspreiden en zo continuïteit in de werkzaamheden aan te brengen.

Meer informatie Dossier werkloosheid van het ministerie van sociale zaken

Administrator

Eén reactie

  • agratax2

    Hoe moet en boer zijn poot en oogst werk over het hele jaar spreiden. Ik zie ze al asperges steken in januari. Hier spreekt duidelik weer een politius die geen idee heeft hoe de planten zich aanpassen aan de natuurlijke cyclus van zaaien (voorjaar) , groeien en dood gaan (einde zomer / herfst. Nu moeten dit terwille van de sociale zekerheids premie maar even veranderen. Ik vrees dat hier voor de landbouw weer een extra kosten post wordt geschapen, die onze concurenten in de kaart speelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.