Home

Achtergrond

Vernietigen van grasland onder voorwaarden

Vanaf 1 januari 2006 gelden nieuwe regels voor het vernietigen van de graszode. Vanaf die datum is het verboden, mits aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Zo mag het wel als in een bepaalde tijdsperiode direct na het scheuren een stikstofbehoeftig gewas wordt geteeld.

Het verbod op het vernietigen van de graszode geldt niet voor grasland dat onderdeel is van kavelinrichtingswerken. Verder zijn er enkele uitzonderingen:

Grasland op klei- of veengrond van 1 februari tot en met 15 september, mits direct aansluitend een relatief stikstofbehoeftig gewas wordt geteeld.

Grasland op zand- of lossgrond van 1 februari tot en met 10 mei, mits direct aansluitend een relatief stikstofbehoeftig gewas wordt geteeld.

Grasland op zand- en lossgrond en op klei- en veengrond van 16 september tot en met 30 november, mits direct aansluitend tulpen, krokussen, irissen of blauwe druifjes worden geplant.

Grasland op kleigrond van 1 november tot en met 31 december, mits als eervolgend gewas een ander gewas dan gras wordt geplant of gezaaid.

Op de site van het ministerie staat een lijst van de toegestane relatief stikstofbehoefte gewassen.

Meer informatie Informatie van het ministerie van LNV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.