Home

Achtergrond

Terugvorderen wachtgeldpremie nog tot 1 januari bij UWV

Boeren en tuinders kunnen nog tot 1 januari een deel van de wachtgeldpremie voor werknemers waarvan het dienstverband is omgezet van tijdelijk naar vast terugvorderen bij het UWV. Het gaat om ongeveer tien procent van het afgedragen bedrag.

Bedrijven die bij de contractswijziging van een werknemer nalaten de nieuwe gegevens door te geven aan de juiste instanties, betalen meer premie dan noodzakelijk. Boeren en tuinders die in 2004 of 2005 contracten hebben omgezet van tijdelijk naar vast en dit niet bij het UWV hebben gemeld, kunnen respectievelijk 10,6 en 9,25 procent van de premie terugvorderen.

Voor de uitvoering van de Werkloosheidswet hanteert het UWV twee tarieven voor de wachtgeldpremie: het normale tarief voor losse dienstverbanden en een gereduceerd tarief voor vaste contracten. De regel is dat het normale tarief aan alle werknemers in rekening wordt gebracht, tenzij voldaan wordt aan de bepalingen in het Premiebesluit Wachtgeldfonds voor vaste dienstbetrekkingen.

Vanaf volgend jaar geldt voert niet het UWV maar de Belastingdienst hierover de administratie. Wijzigingen en eventuele terugvorderingen kunnen dan bij de laatstgenoemde instantie plaatshebben.

Lees ook Hogere wachtgeldpremie bij korte arbeidscontracten
Meer informatie Brochure van het UWV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.