Home

Achtergrond 195 x bekeken

Subsidie SN belastingvrij

Boeren en tuinders die landbouwgrond omzetten in natuur, hoeven over de subsidie die zij daarvoor ontvangen geen inkomsten belasting te betalen. Deze vrijstelling geldt met terugwerkende kracht tot 2002.

Dat heeft het ministerie van LNV bekend gemaakt. Daarmee komt een einde aan maandenlange onzekerheid over de fiscale behandeling van de Subsidieregeling Natuurbeheer (SN). De ministeries van LNV en Financiën pleitten al langer voor de vrijstelling, maar de Europese Commissie moest daar nog mee akkoord gaan. Dat is nu gebeurd.

Voor de subsidies die in het kader van deze regeling in de jaren 2000 en 2001 zijn verstrekt, geldt met terugwerkende kracht een vrijstelling van negentig procent. Volgens het onderdeel functieverandering van de SN kunnen beheerders van landbouwgrond financiële ondersteuning krijgen bij het omzetten van land naar natuur. Het bedrag is gelijk aan de waardedaling van de grond.

Lees ook Voorlopig geen duidelijkheid over Subsidie Natuurbeheer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.