Home

Achtergrond

Staking

Landbouw dupe van staking Italië

Dit blijkt uit een rondgang. De schade is vooral omzetderving. Ook de prijs voor witlof is door de staking onderuit gegaan. De staking gaat weliicht door tot en met morgen. Foto ANP

Transporteur Greydanus & Brouwer haalt een vrachtwagen vol consumptieaardappelen op bij akkerbouwer Gerard Hegge in het Groningse Molenrij. ”De hoge prijs van vorig jaar zal dit seizoen niet lukken, maar het zal wel goed worden. We hebben een goed groeiseizoen gehad. Met een ton of 60 per hectare zijn de opbrengsten prima.” Het was, in elk geval voorlopig, zijn laatste Redstarseizoen. Volgend jaar stapt Hegge over op het ras Mozart. ”Dat is voor een deel de opvolger van Redstar, dus die moet beter zijn. Hij brengt in elk geval meer op in de verkoop.” Foto Jan Bouwman

Energieadviesbureaus voelen de enorme spanning die zich voordoet op het terrein van stroomteruglevering door de glastuinbouw. Dat kwam gisteren naar voren op de eerste dag van de Tuinbouw Vakbeurs in Venlo. Verschillende adviseurs moeten veel meer moeite dan eerder doen om bijvoorbeeld warmtekrachtinstallaties (WKK’s) te verkopen. Ook zij wachten met smart op de uitkomst van het kabinetsoverleg, bleek gisteren uit gesprekken op de beurs, die nog tot en met vrijdag duurt. Foto Gé Hirdes

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.