Home

Achtergrond 266 x bekeken

Herstelverzoeken I&R indienen voor 1 april

Boeren die premie ontvangen voor volwassen runderen, zoogkooien en mannelijke runderen hebben tot 1 april de tijd om herstelverzoeken voor Identificatie en Registratie (I&R) in te dienen. Dat heeft Dienst Regelingen bekend gemaakt.

Rundveehouders van wie onjuiste gegevens in het I&R-systeem voorkomen, krijgen geen premie uitgekeerd. Om dat te voorkomen, kunnen zij tot 1 april correcties indienen. Herstelverzoeken die later binnenkomen worden wel doorgevoerd, maar wegen niet mee in de beoordeling van de premie voor 2004.

Als een veehouder een herstelverzoek wil doen, moet hij het formulier ‘Runderverblijfplaatsen’ opvragen. Dat kan via het I&R Voice Respons systeem (0900-2020497), of bij de Gezondheidsdienst voor Dieren (0900-203030).

I&R is bedoeld om dieren snel te kunnen traceren. Dat is van belang voor de beperking van uitbraken van dierziekten en voor het garanderen van de voedselveiligheid. Daarnaast is I&R de basis in de controle van de premiebetalingen. Alle runderen, varkens, schapen, geiten paarden, pony’s en ezels moeten geïdentificeerd en geregistreerd zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.