Home

Achtergrond 227 x bekeken

Fusie zuivelcoöperaties

Friesland Foods & Campina fuseren

Friesland Foods en Campina namen deze zomer contact met elkaar op. "De wereld om ons heen verandert snel. In de melkveesector treedt er een internationalisering en liberalisering van het landbouwbeleid op. Daar moeten we op inspelen. Gezamenlijk kunnen zij dat naar verwachting beter dan individueel. We willen de beste melkprijs in Noord-West Europa uitbetalen", zegt legt Syben Attema, de huidige voorzitter van de ledenraad van Friesland Foods uit. Foto ANP

Medewerkers van Swift Company verwerken de Aziatische groente Bok Choy. Het Thaise bedrijf is gevestigd in het westen van Thailand en is de grootste exporteur van biologische groente en fruit. Swift heeft een perceel van 250 hectare in Sa Keow dat is gericht op de biologische teelt van asperges. De meeste asperges van het Thaise bedrijf worden per schip vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk en verkocht bij Mark and Spencers. Foto ANP

Het zijn drukke tijden voor de islamitische slachterijen. Voor het Offerfeest morgen laten veel moslims een schaap slachten. De moslims kiezen de schapen zelf uit waarna de beesten bij Van Hattem in Dodewaard worden geslacht. Het feest valt op de tiende dag van de Hadj-maand. Dit is zeventig dagen na het einde van de Ramadan. Foto ANP

Het proefbedrijf van Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk onderzoekt de gesloten teelt van tomaten. In de studie ligt de nadruk op koelen van het gewas. Teamleider Jan Willem de Vries staat in een van de vijf kasafdelingen die speciaal voor de gesloten teelt zijn ingericht. Elke teeltruimte is 144 vierkante meter groot. Hij vertelt over het zogenaamde adiabatisch koelen, waarbij uitsluitend met vochtkoeling wordt gewerkt. "Bij het ontvochtigen wordt warmte uit de teeltruimte gehaald met als gevolg een lagere kasluchttemperatuur. Daarnaast wordt koude opgewekt met een compressor. Deze koude wordt via de luchtbehandelingskasten in teeltruimte geblazen." Foto Clement Mol

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.