Home

Achtergrond 205 x bekeken

Energie Onderzoek Subsidie ook voor landbouw opengesteld

Projecten voor de regeling Energie Onderzoek Subsidie (EOS): Demonstratie kunnen tot 19 januari 2006 worden ingediend. Nieuw is dat dit keer ook energieprojecten uit de land- en tuinbouw kunnen in aanmerking komen voor subsidie voor het testen van nieuwe energietechnologieën in de praktijk.

Het programma EOS wil de kennis over energie-efficiency en duurzame energie uitbreiden. Voor de demonstratieprojecten is een budget aanwezig van 5 miljoen euro. Tot op heden kwamen projecten in de land- en tuinbouw niet in aanmerking. Het ministerie van EZ heeft de regeling nu ook voor deze groep opengesteld. Het moet gaan om het demonstreren van voor Nederland nieuwe of vernieuwde technologieën, methoden en toepassingen.

Voor de landbouw gelden specifieke voorwaarden. Deze hebben onder andere betrekking op de levensvatbaarheid van het bedrijf, normen op het gebied van milieu en dierwelzijn en de aard van de uitgaven waarvoor subsidie wordt aangevraagd. Op de website van SenterNovem is het een formulier te downloaden. Adviseurs van EOS: Demonstratie nemen vervolgens contact op met de aanvrager.

Meer informatie over de Energie Onderzoek Subsidie

Meer informatie SenterNovem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.