Home

Achtergrond 326 x bekeken 7 reacties

'Biologisch bedrijf niet per definitie duurzamer'

Biologische melkveebedrijven zijn niet per definitie duurzamer dan gangbare melkveebedrijven. Tot die conclusie komt Klaas Jan van Calker, die bij de Animal Sciences Group onderzoek heeft gedaan naar de duurzaamheid van melkveebedrijven.

Administrator

Laatste reacties

 • Arie

  En waarom wordt hier geen commotie van gemaakt door de media?

 • agratax2

  Arie. Per definitie is biologisch boeren duurzaam. Voor 1900 was er alleen maar biologisch en het heeft de mensheid tot daar gebracht. de laatste 100 jaar vervuilen de boeren in eens omdat ze alle zeilen moeten bijzetten om en de economie te laten groeien en de mensheid die tot ongekende hoogte wenst te groeien moet voeden. Dit laatste zal met biologisch boeren niet lukken hoe duurzaam ook. Gelukkig overwint Geloof alles en het toeval wil dat de stedelingen Biologisch tot Geloof hebben verheven.

 • alco1

  Voor 1900 was alles biologisch. De laatste 100 jaar vervuild de mensheid steeds meer. Denk maar aan de auto's, industrie en steeds meer mensen met hun luxe Nou is er een groep met een sterk geloof die de balk in eigen ogen niet zien, maar een splinter zoekt waar ze lekker op kunnen afschuiven.

 • politiek

  Helaas zijn er de eerste MRSA verschijnselen in melk ook al. Onderzoekers leggen een link naar het overmatig antibioticagebruik in de melkveehouderij.
  Uierontstekingen bestrijden met antibiotica, droogzetters met antibiotica erin tot en met de derde en vierde generatie antibiotica gebruiken.
  Hopenlijk gaat de melkveehouderij zeer spoedig de eigen verantwoording nemen om dit aan te pakken ter bescherming van de humane sector.

 • jordi 1455

  Alco

  eigenlijk de laatste 210 jaar wat betreft de industrie.

  @ politiek

  Er zijn ook mensen die vol worden gepropt met antibiotica en medicijnen en daar kijkt geen hond naar, ik zelf heb zelf bijna een medicijn vergifteging gehad, omdat de arts dag dat ik nog astmatisch was, maar ik was gewoon ziek van de medicijnen.

 • politiek

  Beste jordi 1455

  Inderdaad, bij een MRSA moet je zwaardere en vaak andere medicijnen gebruiken om tot genezing te komen. Je komt dan in een situatie dat mensen ook helaas veel medicijnen toegediend krijgen en telkenmale anderen. Dan wordt het n.l. ,,zoeken,, welke je kunnen genezen.

 • leo,s vriend

  politiek, Mis, mis,mis. Je loopt zoals gewoonlijk weer eens achter qua kennis en kunde

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.