Home

Achtergrond 178 x bekeken

Basisreferentie bepalend voor toeslagrechten bietenteler

De basisreferentie voor suiker zoals die geldt op 1 januari volgend jaar is voor de bietenteler bepalend bij de toekenning van toeslagrechten. De compensatiebetaling wordt in 2006 opgenomen in de bedrijfstoeslagenregeling.

Dat schrijft minister Veerman van LNV aan de Tweede Kamer. Tot nu toe was er nog geen duidelijk over hoe de productie van suiker zou passen in het nieuwe subsidiesysteem zoals dat volgend jaar in Nederland zal gelden.

Lidstaten van de Europese Unie moeten zelf een bedrag vaststellen dat opgenomen wordt in het referentiebedrag voor de bedrijfstoeslagenregeling. Veerman heeft er voor gekozen dit te berekenen op grond van de hoeveelheid basisreferentie waarover een landbouwer beschikt op 1 januari 2006.

Hiermee is volgens de minister gegarandeerd dat de compensatie terecht komt bij de actieve bietenproducent. Bovendien is de uitvoer van de regeling gemakkelijk omdat geen rekening gehouden hoeft te worden met bedrijfsmutaties in het verleden.

Lees ook Suikersteun krijgt status aparte met toeslagrechten
Meer informatie Brief van Veerman

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.